Vandring Vansbros ledkarta

Ledkartan: Nolåkersflotten – vandring i myrlandskap.

Nolåkersflotten finns med på Vansbros nya ledkarta!

En vandring på 3,2 km i det vidsträckta myrlandskapet Nolåkersflotten bjuder på magnifika vyer, fågelskådning och en fin fikarast på en av de tre utplacerade bänkarna!

En eldsjäl vid namn Jonas har rustat upp området och gjort det tillgängligt för allmänheten genom spångar och stigar. Det är en fin promenad som kräver vattentåliga skor. Jag skulle rekommendera kängor med högt skaft eller stövlar.

Leden går i en cirkel och tar dig tillbaka till din startpunkt. Hela flotten är 300 hektar.

Att vandra på en myr är en lyx! Det är inte många myrlandskap som är så lättillgängliga som denna. Det vidsträckta landskapet för tankarna till fjället.

Längs med den 3,2 km långa vandringen passerar du krokiga tallar, vattensamlingar i olika storlekar och hör fågellivet både nära och långt borta.

Mitt hetaste tips är att ge sig ut hit en klar kväll, sitta och se solen gå ner vid Lintjärn. Här finns det en bänk precis vid tjärnen. Det är magiskt!

Vägbeskrivning

Nolåkersflotten ligger söder om sjön Skramsen. Ta sikte på sjön så kommer du att åka förbi flotten! Leta efter startskylten på vänster sida om grusvägen.

Åk till Dala-Järna och sväng av till Nordanåker via Nordanåkersvägen mitt i byn. Sväng höger mot sjön Skramsen, det finns en liten vit skylt utplacerad vid vägkanten. På en terrängkarta/friluftskarta finns Nolåkersflotten markerad, det är här leden går. Startskylten finns på vänster sida om vägen. Parkera vid vägkanten eller kör längre upp och parkera vid sjön Skramsen.

Nolåkersflotten. 3 km vandring på ett milslångt myrlandskap.

Jag önskar dig en fin tur!

// Emmy

No Comments Found

Leave a Reply